We zijn hier om je te vertellen welke gadgets je kunt overwegen, afhankelijk van de streek die je wilt trimmen

Nu het lichaamsbeeld dankzij de ingrijpende effecten van de sociale media onder intense aandacht komt, is één ding duidelijk: het stijgende aantal mannen dat maatregelen neemt om ongewenst lichaamshaar te temmen, of dat nu op het gezicht, de oksels, de benen, de borst of de rug is.

Uit een recente studie van Mintel bleek dat bijna de helft (46%) van de mannen nu het haar op hun lichaam verwijdert of bijknipt, een toename van 10% ten opzichte van een soortgelijke studie slechts twee jaar eerder. Ook bleek dat een groeiend aantal (57%) mannen tussen 16 en 24 jaar hun schaamhaar snoeit, tegenover 40%, terwijl 42% hun oksels scheert – tegenover 16%. In feite wordt geschat dat jonge mannen bijna evenveel lichaamshaar verwijderen als vrouwen van dezelfde leeftijd.

Met deze cijfers in het achterhoofd is het niet verwonderlijk dat de gadgets die ontworpen zijn om het kroeshaar op te kuisen steeds populairder worden, vooral de beste baardtrimmers en beste body groomers (ook bekend als lichaamsscheerapparaten).
Als je ooit in de markt geweest bent voor een van beide apparaten, heb je misschien ontdekt hoe lastig het kan zijn om ze uit elkaar te houden. Het is waar: ze lijken behoorlijk op elkaar, maar elk is ontworpen met een specifiek doel voor ogen. Dus als je je afvraagt wat de twee nu precies van elkaar onderscheidt om je te helpen beslissen voor welke je gaat, ben je hier op de juiste plaats.

Baardtrimmer vs Body Groomer: Hetzelfde maar verschillend

Lichaamsverzorgers en baardtrimmers lijken in veel opzichten op elkaar, waarbij ze beide vergelijkbaar zijn qua vormgeving, grootte en merk, zodat het moeilijk kan zijn precies te weten welk apparaat waarvoor gemaakt is.

Een veelzeggende factor is de grootte van de mesjes. Baardtrimmers hebben de neiging kleiner te zijn om geschikt te zijn voor de verzorging van het gezicht. Je zult ook merken dat baardtrimmers met preciezere opzetstukken komen – zoals verstelbare kammen – om de snijlengte op een bepaalde maat in te stellen (tot op 0.1 mm in sommige gevallen). Dit is om styling effecten te creëren zoals het vormen van een snor of sik – als je een sucker bent voor de jaren ’90, wel te verstaan.

Een body groomer daarentegen bestaat meestal uit iets grotere mesjes en wordt geleverd met een aantal opzetstukken die op een bepaalde breedte ingesteld zijn om verschillende delen van het lichaam te kunnen bewerken en het lichaamshaar te trimmen zonder tot op de huid te scheren. Bovendien hebben sommige merken body groomers uitschuifbare handvat hulpstukken, zoals een arm, die het de gebruiker gemakkelijker maken om bijvoorbeeld ongewenst haar op de rug te trimmen of te verwijderen, zonder hulp nodig te hebben van een of andere arme stakker die waarschijnlijk emotioneel gechanteerd werd om het te doen. Ze zijn vaak ook waterdicht, voor gebruik onder de douche.

Bovendien is een body groomer over het algemeen slanker en lichter van constructie, zodat hij beter geschikt is voor gevoelige plekjes. Sommige apparaten gaan zelfs zo ver dat ze garanderen dat er niet aan je familiejuwelen geknaagd of gesneden wordt(opent in nieuw tabblad), wat altijd een bonus is.

Hoewel baardtrimmers en body groomers er bijna identiek uit kunnen zien, zijn ze bedoeld om op heel andere plaatsen te gebruiken, zoals de naam al doet vermoeden. Als vuistregel geldt: bewaar je body groomer voor alles onder de hals, en de baardtrimmer voor alles vanaf je hals naar boven (maar niet voor je hoofd, zoals we uitgebreid hebben uitgelegd in ons Haartrimmer vs baardtrimmer: wat is het verschil? artikel).

Baardtrimmer vs Body Groomer: Hygiene

Natuurlijk is er niets dat je tegenhoudt om een baardtrimmer ook op je lichaam te gebruiken, dus je bent meer dan welkom om het eens te proberen. Eén ding waar je echter op moet letten is hygiëne – vooral als je van onder af aan begint en je naar boven werkt. Je wilt beslist niet die neusharen terugknippen meteen na de, eh, je weet wel wat.

Niettemin hebben de meeste body groomers ook vervangbare koppen in het belang van de hygiëne, voor het geval je geen zin hebt om twee aparte apparaten aan te schaffen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here